Literaire DIS in De Oorsprong

Een culinaire en literaire avond uit geïnspireerd door het Nederland Leest boek van dit jaar: een bundel korte verhalen samengesteld door A.L. Snijders.

DIS in De Lawei

Een culinaire en literaire avond uit geïnspireerd door het Nederland Leest boek van dit jaar: een bundel korte verhalen samengesteld door A.L. Snijders.

Debat: voeding als medicijn?

In het jaar waarin Leeuwarden Hoofdstad van de Smaak is organiseert De Friesland speciaal voor huisartsen, POH-ers, wijkverpleegkundigen en diëtisten op vrijdagmiddag 13 november 2015 het debat: ‘Voeding als medicijn.’

Literaire DIS Bibliotheek Leeuwarden

Een culinaire en literaire avond uit geïnspireerd door het Nederland Leest boek van dit jaar: een bundel korte verhalen samengesteld door A.L. Snijders.

Barista workshop

Barista zijn is een ambacht op zich met koffie als de basis. Geen koud kunstje. Zelf dat kunstje leren? Volg de Barista workshop en maak kennis met de wondere wereld van koffie.

Lekkerste Friese appeltaart

Wie maakt het heerlijkste appelgebakje of de heerlijkste appeltaart van Friesland? Op 8 november organiseert de Fryske Frucht de wedstrijd “Lekkerste Friese appeltaart’.

Zelf worst maken

U leert verse worst maken bij de Kempenaer, waar vlees van eigen varkens wordt verwerkt tot heerlijke grill- of bakworstjes.

Biologisch moestuinieren

Zelf je groenten verbouwen: hoe pak je dat nou zo goed mogelijk aan? Kom erachter met deze cursus.

Koken door de seizoenen

Tijdens twee theorielessen en een ‘food safari’ ontdekt u hoe u een smakelijk en gevarieerd (seizoens)menu kunt samenstellen van ambachtelijke en duurzame streekproducten.

Wijnen die je Wild drinken

Dat Wild en Wijn bij elkaar horen is al eeuwen een onaantastbare regel van de gastronomie. Geniet van de meest verrassende en smakelijke combinaties bij Restaurant Van Buren.