10 december: finale winterkostfestival

Wordt het de Ziltige Zaligheid stamppot, de Oosterse Stamp, de Vergeten Stamp of juist Hutspot met kip uit de oven. Op donderdag 10 december is de finale van het Winterkostfestival en wordt de beste winterkostkok van Friesland bekend gemaakt. De vier finalisten koken die dag voor de publieksjury, de bewoners van Zorgcentrum Frittemahof in Sneek. Daarnaast is er een vakjury.
De vakjury bestaat uit Harmen Lighthart(restaurant De Hinde), Douwe Bosschma(supermarkt Jumbo), Jeroen Drenth(Earlik Ite), Anneke Aldenkamp(directeur zorginstelling Tellens) en Geert van Tuinen(Omrop Fryslân). Het Winterkostfestival is een initiatief van Leeuwarden Hoofdstad van de Smaak in samenwerking met Zorggroep Tellens en Aardappelhandel Greydanus. Het winnende gerecht komt daadwerkelijk in de schappen van de supermarkt te liggen.
In de halve finale hebben koks hun favoriete winterkost gemaakt in de keuken van Greydanus. Vervolgens zijn de maaltijden aangeboden in verschillende supermarkten en konden klanten hun voorkeur uitspreken. Daar zijn de vier finalisten uitgerold. Folkert Fennema, Caroline Zandberg, Susan Jansen en Linda Dijkslag nemen op 10 december de strijd tegen elkaar op.