Culinaire wijkavond in Frittemahof Sneek

3 juni 2015 is er een culinaire wijkavond in het Frittemahof in Sneek (Zorggroep Tellens). Er is een kookdemonstratie met regioproducten voor bewoners en wijkgenoten. Samen met Stadstuin Sneek, Reitse Spanninga en kookteam Tellens.

Gezamenlijk eten staat bij zorginstelling Tellens hoog in het vaandel. Eten wordt gezien door de zorggroep als een sociaal gebeuren en heeft een bewuste keuze gemaakt om in iedere zorglocatie de eigen keuken te behouden. Niet alleen kunnen bewoners gezamenlijk alle maaltijden nuttigen, ook zijn er speciale activiteiten rondom de maaltijden. Zo is er in locatie Noordhoek in Sneek een maandelijkse maaltijd samen met wijkbewoners én is er een speciale mannenkookgroep in Wommels. En dan hebben we het nog niet eens over de aardappelschilclubjes in verschillende locaties. Zowel in Sneek als in Makkum wordt gekookt met producten uit de stadstuin/dorpstuin.

Zorggroep Tellens is de koepel waar 16 zorglocaties onder vallen in de gemeenten Súdwest Fryslân, Littenseradiel, Franekeradeel en Tytsjerksteradiel.