Duo’s van hobby- en leerling-koks nemen het tegen elkaar op

Op maandag 28 september organiseert Vinoteca Il Casale in Ryptsjerk een bijzondere kookwedstrijd rondom het thema van de Week van de Smaak: vis, schaal- en schelpdieren.
Nu Leeuwarden Hoofdstad van de Smaak is, zullen in het driegangenmenu dat de duo’s koken duurzaam gevangen vis, schaal- en schelpdieren uit de Friese meren, de Waddenzee en de Noordzee boven de Waddeneilanden centraal staan.  Vier getalenteerde leerling koks van de Middelbare Hotelschool Friesland koken in teams van twee personen met vier bijzondere hobbykoks.

Programma
We starten om 10.00 uur met de eerste twee teams en de middagsessie begint om 14.00 uur.
Zo rond de klok van 17.00 uur wordt de prijswinnaar bekendgemaakt door Ale de Jager, de Fryske Held van de Smaak.
De jury bestaat uit Andrea van Gemst (oprichter Slow Food Nederland), Marco Poldervaart (chef-kok en eigenaar restaurant het Havenmantsje in Harlingen) en Gianni Formizzi Opitz (voormalig chef-kok en intermediair in Italiaanse wijnen).
In een tent op het terrein van de Vinoteca kunnen gasten op het scherm de wedstrijd volgen. De houtoven is die dag in gebruik zodat we pizza’s kunnen bakken!

Vinoteca Il Casale Kookstudio en Wijnhandel is al 17 jaar gevestigd aan de Nieuwlandsweg 9 te Ryptsjerk.
Voor vragen kunt u contact opnemen met Age de Graaf via info@ilcasale.nl of 0511-432243.