Eerste Hoofdstad van de Smaak-menu bij Restaurant Van Buren

Restaurant Van Buren in het Oranje Hotel in Leeuwarden is het eerste restaurant met een Hoofdstad van de Smaak menu! Tijdens de opening van het Smaakjaar deed topkok Marc van Gulick een oproep aan restaurants om een menu met regioproducten op de kaart te zetten. Van Buren is het eerste restaurant dat hier gehoor aan geeft. Vanaf 4 maart kunt u van het menu genieten.

“Ik werk altijd al met zoveel mogelijk Friese producten, maar Leeuwarden als Hoofdstad van de Smaak heeft mij geïnspireerd om één menu te maken, waarin Friese producten extra benadrukt worden. We gebruiken zoveel mogelijk seizoensproducten, die herkenbaar en toegankelijk zijn, voor zowel Friese gasten als gasten van buiten Friesland. Het doel is om het Smaakstad menu ongeveer één keer per maand te veranderen,” vertelt Daan Nagelkerke, chef-kok van Restaurant Van Buren.

Het uitgebreide menu bestaat uit zes gerechten met een Friese invloed, waaronder twee amuses, een Tartaar van Waddengarnalen, Crème van Friese woudboontjes, Stoof van Friese weiderund, Mousse van wichtertjes (pruimen) en koffie of thee met huisgemaakte friandises. Naast het 6-gangen menu, kunt u genieten van een Frysk aperitief, een bijpassend wijnarrangement en tafelwater. Het menu kost €49,50 p.p. Voor meer informatie kunt u kijken op www.restaurantvanburen.nl.