Frysk Menu bij ‘By Us’

Restaurant By Ús aan Over de Kelders in Leeuwarden is een restaurant dat zich laat inspireren door de natuur en alles dat daar in leeft. By Us heeft een sterke binding met de provincie Friesland en wil ook zoveel mogelijk koken met regionale producten, zoals Lauwersland rund, Kollumer pronkbeantsjes en Friese mosterd en whiskey. ‘En het menu verandert regelmatig door het gebruik van seizoensproducten’, vertelt chef-kok Douwe van der Lei. ‘Hierdoor blijft het Friese menu verrassend.’ Op dit moment kan er genoten worden van lokale reegeit, gerookte wadoester, gebakken sûkerbole en Friese ‘’coq au vin”. Van der Lei kookt al jaren met traditionele Friese recepten, en deze worden op een hippe, culinaire manier gepresenteerd. Het Friese suikerbroodijs blijft een favoriet onder de gasten. “Als we dit dessert van het menu afhalen, krijgen we klachten”, lacht Van der Lei. Kijk voor meer informatie op de website van Restaurant By Ús.