Gezelligheid en lekker eten in Sneek

‘Wij hebben nog eigen keukens en koken ook zelf, met producten uit de regio’, aldus Jörgen Keijl, Hoofd Voeding bij Zorggroep Tellens. Woensdagavond 3 juni gingen de bewoners van het Frittemahof in Sneek niet alleen lekker eten, maar ook moesten ze zelf aan de slag in de keuken! Eerst werd er gezellig samen gekookt om daarna gezamenlijk alles lekker op te eten. Er werd gekookt met regioproducten en producten uit de stadstuin. Met een opkomst van ruim honderd mensen was de eerste culinaire wijkavond een groot succes.

De culinaire wijkavond is tot stand gekomen door een samenwerking van Hoofdstad van de Smaak, Stadstuin Sneek, Reitse Spanninga en de keuken van Frittemahof. Zorggroep Tellens is de koepel waartoe 17 woonzorgcentra en 6 service appartementencomplexen in de gemeenten Súdwest Fryslân, Littenseradiel, Franekeradeel en Tytsjerksteradiel. Daarnaast is zorggroep Tellens actief in de thuiszorg en biedt zij tal van servicediensten, waaronder maaltijden aan huis voor senioren.

Gezamenlijk eten staat bij zorginstelling Tellens hoog in het vaandel. Eten wordt gezien door de zorggroep als een sociaal gebeuren en heeft een bewuste keuze gemaakt om in iedere zorglocatie de eigen keuken te behouden. Niet alleen kunnen bewoners gezamenlijk alle maaltijden nuttigen, ook zijn er speciale activiteiten rondom de maaltijden. Zo is er in locatie Noordhoek in Sneek een maandelijkse maaltijd samen met wijkbewoners én is er een speciale mannenkookgroep in Wommels. En dan hebben we het nog niet eens over de aardappelschilclubjes in verschillende locaties. Zowel in Sneek als in Makkum wordt gekookt met producten uit de stadstuin/dorpstuin.