Kids van De Sprong winnaars van ‘Het beste schoolrecept’

Leerlingen van basisschool De Sprong, Zuidlanden zijn winnaar geworden van de wedstrijd ‘Het beste Schoolrecept’. De afgelopen weken zijn leerlingen van verschillende basisscholen in Leeuwarden op meerdere bedrijfsbezoeken geweest, en op basis daarvan hebben zij in de klas het schoolrecept ontwikkeld.

De schoolexcursies gingen naar de tomatenkassen van Kwekerij ‘It Wiid’, aardappelboer Jensma en aardappelgroothandel Greydanus. Bij de Middelbare Hotelschool hebben de leerlingen culinaire kneepjes in de keuken geleerd. Daarna zijn de kinderen met de producten aan de slag gegaan in de klas.

De winnende klas gaat aanstaande woensdag als hoofdprijs, samen met chef-kok Dennis van der Berg, koken in de keuken van het Oranjehotel. Hier koken ze hun recept ‘een rode kool met aardappel toren’, om het aan het einde van de ochtend gezamenlijk op te eten.

Het project ‘Het beste schoolrecept’ is een initiatief van Leeuwarden Hoofdstad van de Smaak in samenwerking met Kunstkade. Het project wordt mogelijk gemaakt door Smeding Groenten en Fruit, Greydanus Aardappelhandel en Transport, Middelbare Hotelschool Friesland, Poetic Patatoes en het Oranje Hotel.