Kinderen van Leeuwarder basisscholen gaan
‘de boer op’

Kids van de groepen 7 en 8 van OBS Potmarge en IKC Franciscus zijn als eerste gestart met het project ‘Het Beste Schoolrecept’. Zij hebben een kijkje genomen bij Kwekerij ‘It Wiid’ en bij aardappelboer Jensma Agro. De kinderen mochten zelf tomaten plukken en helpen bij het sorteren van de aardappelen. Ook hebben ze tomaten en aardappelen mee genomen, om later op school of thuis mee te koken. Volgende week gaan de kinderen kijken wat er nou met een aardappel gebeurd als de boer hem uit de grond gehaald heeft. Dit kunnen ze zien bij Aardappelgroothandel Greydanus in Heerenveen.

Na het bezoek aan de producenten, worden de kinderen ontvangen op de Middelbare Hotelschool van het Friesland College. Daar leren de leerlingen hoe ze een tafel mooi kunnen dekken en ze krijgen les in het serveren.

Uiteindelijk ontwikkelen de kinderen een eigen recept. De klas met het beste recept mag gaan koken in het Oranje Hotel.

Het educatieproject ‘Het beste schoolrecept’ is een initiatief van Leeuwarden Hoofdstad van de Smaak in samenwerking met Kunstkade. Het project wordt mogelijk gemaakt door Smeding Groente en Fruit, Greydanus Aardappelhandel en Transport, Middelbare Hotelschool Friesland, De Bildtse Aardappelweken en het Oranje Hotel.