Picknick voor stoere heities

Ben je zondag ook bij de Heitiedeipicknick in Earnewâld? Vanaf 11 uur ben je van harte welkom bij het Bezoekerscentrum De Alde Feanen, Koaidyk 8a in Earnewâld. Natuurlijk hopen we dat de zon schijnt. Maar mochten de weergoden wat anders bedenken, kunnen we met z’n allen onder een prachtige houten overkapping.

Je kunt zondag barbecueën aan het water met het heerlijke vlees van de varkens Beer & Burg.  Of probeer de cocktails van Whiskey of Claerkampster Cloosterlikeur van Boomsma Distilleerderij met wilde kruiden. Voor de bierliefhebbers is er een echte bierproeverij! Hoe wordt bier gebrouwen? Welk graan hoort bij welk soort bier en hoe smaken die verschillende bieren? Er is ook een speciale Heities-only Kwis, waar vaders zich kan bewijzen (12.45). Of ga mee op expeditie Lekker Wild met wildplukker John, die in het veld laat zien wat de natuur voor lekkers te bieden heeft (11.30, 12.30 en 13.30). IJsselmeervisser Pieter Boomsma vertelt om 12.00 en 13.00 uur sterke verhalen vol humor.

Voor de kinderen is er ook genoeg te doen! Zo kunnen ze palingkistjes timmeren, beestjes zoeken langs de waterkant, varen met een palingvisser, zelf broodjes bakken en op expeditie met wildplukker John in nationaal park De Alde Feanen van It Fryske Gea!

Wil je hier ook bij zijn en heb je nog geen tickets?  Stuur een mail naar info@lwdsmaakstad2015.nl.  Of koop zondagochtend je ticket bij de ingang van de picknick. De Heitiedeipicknick is om 14.00 uur afgelopen.
(Voor kinderen tot 3 jaar is het niet nodig om een ticket te kopen.)