Schoolproject ‘Schoolkookboek’

Hoofdstad van de Smaak organiseert samen met Kunstkade het schoolproject ‘Het Schoolkookboek’. Daarbij krijgen kinderen van basisscholen in Leeuwarden de opdracht op zoek te gaan naar het lekkerste recept. Het draait naast recepten om smaak, eten en herkomst.

Eerst gaan de kinderen kennismaken met basisproducten, zoals de aardappel. Daarvoor gaan de klassen op excursie naar een aardappelboer en een kwekerij. Aansluitend krijgen de scholen de opdracht om aardappelen in gerechten te verwerken. Ook gaan de kinderen aan de slag met het maken van gezonde hapjes in het kader van Sport op Basisscholen. Ook kunnen ze koken met studenten van de Middelbare Hotelschool. Uiteindelijk worden van alle recepten een ‘Leeuwarder Kinderkookboek’ samengesteld. De klas met het winnende recept mag koken met de chef in het Oranjehotel.

Er werken verschillende partners mee aan dit project: De Friesland Zorgverzekeraar (Sport op Basisscholen), Mama Mascha, Greydanus, Smeding, Poetic Potatoes, Friesland College en het Oranjehotel.