Smaakjaar nu echt van start!

Met ruim 150 gasten is het smaakjaar vrijdag officieel geopend. Tijdens de officiële opening presenteerden veel samenwerkingspartners van Hoofdstad van de Smaak zich.

Er was een Smaakpanel met wethouder Isabelle Diks, gedeputeerde Johannes Kramer, voorzitter van Hoofdstad van de Smaak Lennard Drogendijk, René de Bruin van Week van de Smaak en Marc van Gulick van het comité van aanbeveling. Zij probeerden een bonbon  met insecten, een stamppot van rode groenten en soepengrottenbrij. Ze vonden het verrassend lekker.

Topkok Jan Smink was ook aanwezig. Hij werd negende op de Bocuse d’Or, de belangrijkste internationale kookwedstrijd, waar de top van de wereld komt. Smink vertelde over Friese pintxos, een culinaire tapas. Iedereen had de kans om ze te proeven.

Aansluitend is de komende twee weken (14 februari t/m 1 maart) het Smaakparadijs in het Natuurmuseum Fryslân.