De Harmanna Hoeve

Net buiten Harlingen zijn Anne en Anneke Koekkoek 26 jaar geleden een boerderij begonnen, de Harmanna Hoeve. Deze biologisch-dynamische melkveehouderij heeft niet alleen koeien, ook maakt Anneke zelf hoogwaardige kwaliteitszuivel.  Anne en Anneke hebben hun eigen merk Waddenhoeve.

Binnen de Harmanna Hoeve is een duidelijke taakverdeling, Anne verzorgt en melkt de koeien en Anneke maakt de zuivel. Anneke maakt diverse soorten zuivel. Zo hebben ze verschillende soorten boerenzuivel zoals melk, karnemelk, yoghurt en kwark. Maar ook crème fraîche en slagroom maakt Anneke zelf.

De biologisch-dynamische visie is de rode draad binnen het bedrijf. De producten van de Harmanna Hoeve dragen het Demeter keurmerk, het keurmerk voor de biologisch-dynamische landbouw. Het biologische aspect betekend dat er geen gebruik wordt gemaakt van chemische-synthetische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Het dynamische voegt hier nog aan toe het in stand houden van een optimale bodemvruchtbaarheid en de natuurlijke groei.

Voor meer informatie over de Harmanna Hoeve en Waddenhoeve, klik hier.