Siebrigje Dijk, chocoladecurator Andere Chocolade

Als chocoladecurator zoekt Siebrigje Dijk uit Leeuwarden over de hele wereld naar de beste chocolade. Een goede reep is een ware smaaksensatie, heel anders dan een reep uit de supermarkt. Een smaak die puur uit de cacao komt. Fruitig, nootachtig, met tonen van koffie of sinaasappel, of juist een uitgesproken aardse of rokerige smaak? Siebrigje is razend enthousiast over zowel de smaak als het verhaal van de makers van deze kwaliteitschocolade.

In Nederland ontdekte Siebrigje een paar chocolademakers die cacaobonen direct inkopen bij cacaoboeren en daar in een eigen fabriekje chocolade van maken. Maar juist ook buiten onze landsgrenzen vind je dit soort kleine chocolademakers. Ze maken prachtige producten, maar zijn vaak nog niet goed zichtbaar. En dat terwijl deze makers en hun chocolade veel meer aandacht verdienen.

Siebrigje bedacht een ‘chocoladeverzekering’, een abonnement waarmee je maandelijks 4 nieuwe repen thuisbezorgd krijgt. Maar ze stelt ook losse cadeauboxen samen, voor zowel particuliere chocoladeliefhebbers als de zakelijke markt. De boxen bevatten iedere keer weer nieuwe repen van bijzondere chocolademakers en een uitgebreide uitleg.

“Met Andere Chocolade neem ik je mee op reis door de chocoladewereld, er valt zoveel te ontdekken!”

Kijk voor meer informatie op de website van Andere Chocolade.

anderechocolade1

anderechocolade2