Tjitske Faber & Fabian Otten, Broodje Bewust in Leeuwarden

Eigenaren Tjitske Faber en Fabian Otten liepen al een tijd rond met het idee om een broodjeszaak te openen, en wel met biologische producten, bij voorkeur van dichtbij. Ze wilden graag een concept ontwikkelen, waarbij consumenten zich niet druk hoeven te maken om wat ze eten. Dit is Broodje Bewust geworden, gevestigd in het centrum van Leeuwarden. De producten die Broodje Bewust gebruikt in de zaak zijn niet gemanipuleerd met vreemde toevoegingen. Fabian: ‘Het bewust omgaan met voedsel heb ik van huis uit meegekregen. In Leeuwarden is er de kans om dit via een onderneming ook aan anderen door te geven’.

Tjitske en Fabian zijn zelf al veel bezig met gezondheid en voedsel en merken dat steeds meer mensen ook bewust met eten omgaan. De planeet is de dupe van de ‘consumeer-gekte’, waardoor ook de eigen gezondheid ongemerkt in gevaar komt. Door Broodje Bewust is er nu een plek in Leeuwarden waarvan je zeker weet dat je geen vlees eet van dieren die een rotleven hebben gehad. Je kunt er zonder zorgen producten eten en drinken die dicht bij de natuur en oorsprong liggen.

Broodje Bewust is een belevingswinkel waar je rustig heerlijke natuurlijke en biologische lunchproducten uit kunt zoeken. ‘We hopen dat we in de toekomst dit gezonde concept uit kunnen breiden, met meerdere vestigingen in Friesland.’