17 oktober: Bûter, Brea en Dutch Cuisine

Het atrium van het Friesland College wordt op deze avond letterlijk het toneel van ‘Frysk Food’. Maak kennis met bijzondere groenten en vruchten, doe mee aan de inspirerende en gezellige foodkwis, proef Friese wijnen en bieren en laat je inspireren zelf aan de slag te gaan met wat de Friese bodem te bieden heeft.  Het diner is samengesteld volgens de principes van Dutch Cuisine, 80 procent groente/20 procent vlees.

Schuif met 250 gasten aan voor dit diner. Het menu wordt samengesteld en gemaakt door studenten van de Middelbare Hotelschool Friesland van het Friesland College.  Het diner wordt georganiseerd in samenwerking met de World Food Week. 

JazzNtaste op en om de Tweebaksmarkt in Leeuwarden

Lekkere jazz en (h)eerlijke gerechten. Dat is JazzNtaste. Op zondagmiddag 3 november hebben Proefverlof, Sjoddy, Paddy O’Ryan, Post-Plaza en Saray een bijzonder gerecht voor je klaar staan. En in ieder restaurant speelt een talentvolle jazzformatie. Variërend van klein en intiem tot stevige band.

Hoe het werkt? Je start bij één van de vijf horecalocaties tegen half 2 op zondagmiddag. Daar krijg je een eerste gerecht en optreden geserveerd. Vervolgens maak je een wandeling langs alle horecazaken met steeds een nieuw gerecht en andere muziek. Tegen half 6 is het afgelopen.

Tickets bestel je via: https://bit.ly/2HqJdmu

Smaakstad is terug!

Na een jaar pauze, is Smaakstad weer terug. In het najaar van 2019 gaan we weer los met evenementen waarbij het lokale product centraal staat; lekker, gezond en duurzaam! Wat gaat we doen?

Op donderdag 17 oktober organiseren we met het Friesland College het event ‘Bûter, Brea en Dutch Cuisine’.  Maak kennis met het lekkerste van de Friese grond, schuif aan tafel bij andere foodlovers, doe mee aan de leukste foodquiz en maak kennis met producenten.

3 november is het tijd voor JazzNtaste. In en om de Tweebaksmarkt presenteren vijf horecabedrijven een (h)eerlijk gerecht met lekkere jazz.

En we werken aan een bijzonder tijdschrift dat in het najaar verschijnt. We gaan op reis door de provincie en laten bijzondere Smaakmakers aan het woord!

JazzNtaste: ticketverkoop gestart!

De ticketverkoop van JazzNtaste is gestart! Tijdens de derde editie van de tour kunt u  genieten van de lekkere jazzmuziek en culinaire hoogstandjes.

Op zondag 5 november bezoekt u vier toplocaties: Paddy O’Ryan, Hampshire Hotel – Oranje Leeuwarden, De Walrus Leeuwarden en Eetcafe Spinoza. Hier beleeft u een heerlijke lazy Sunday afternoon en wordt u getrakteerd op gerechten uit de regio en goede jazz.

We sluiten de tour daarna gezamenlijk af in Hotel Post-Plaza met een spetterende afterparty.

Koop hier uw tickets. U kunt kiezen uit één van de vier startlocaties.

 

Mata Hari tour

Leeuwarden staat vanaf half oktober helemaal in het teken van Mata Hari. En natuurlijk haakt Smaakstad daar ook op aan. In samenwerking met de VVV, HCL, het Fries Museum en een aantal horecabedrijven, organiseren we op 28 oktober de Mata Hari tour.

Na een culinaire en historische wandeling door de binnenstad, eindigt de tour op zaterdag 28 oktober in het Fries Museum. Het museum gaat die avond speciaal open voor deze tour. U eet die avond in de ‘fin de siècle’ sfeer. En u heeft de gelegenheid om in alle rust de tentoonstelling in het Fries Museum te bekijken.

Kaarten zijn vanaf 4 september te krijgen bij de VVV. Kosten € 39,50.  (inclusief walking diner, begeleide tour en entree Fries Museum. Exclusief extra drankjes onderweg of na afloop)

Vlaamse foodbloggers bezoeken Leeuwarden en provincie

Een mooie tour langs de culinaire hotspots van Leeuwarden en de provincie. Zes Vlaamse en een Duitse foodblogger kwamen op 6 en 7 juli genieten van heel veel lekkers.

Ze waren verrast door wat de stad en de provincie te bieden hebben. ‘Ik kom zeker nog een keer terug, want er is nog veel meer te ontdekken’, aldus Simone Gorosics van het blog nach-holland.de.  Ook Sofie Couwenberg van  Wonderful Wonderings is bijzonder verrast. ‘De stad is mooi, de provincie is ruim en de mensen zijn gastvrij. Heerlijk.’

De tour ging langs De Walrus in Leeuwarden, Weduwe Joustra in Sneek, Molen t Lam in Woudsend, palingvisser Ale de Jager in Reduzum, restaurants Sjoddy, By Us en Eindeloos. Vrijdag ging de tour verder langs schapenboerderij Groot Schakel in Kollumerpomp, de Kruidhof in Buitenpost om vervolgens te eindigen in de twee lekkerste straatjes van Leeuwarden: de Kleine Kerkstraat en de Oosterstraat.

 

JazzNtaste verplaatst naar 5 november

We tillen onze voor 9 april geplande editie van JazzNtaste over het mooie weer heen.  Op dit moment zijn er te weinig tickets verkocht om het evenement door te laten gaan. De nieuwe editie van JazzNtaste staat gepland op zondag 5 november. Dat duurt nog even, maar zet het alvast in uw agenda.

 

Kaarten 2e HistHoreca route

Wegens succes herhaald. Op 18 maart is de tweede HistHorecaroute. Onder leiding van een gids van Historisch Centrum Leeuwarden bezoek je vijf historische horecagelegenheden. Je wordt verrast met smakelijke verhalen en gerechten die zo’n 100 jaar geleden op de kaart stonden. Wil je erbij zijn? Koop je kaarten via: http://bit.ly/2lGvnD1

GDL 2016 een feest

Dank aan alle sponsors en partners en natuurlijk aan onze duizend gasten die van het Groot Liwwadder Diner een prachtig feest hebben gemaakt!

We noemen ze allemaal nog even: Smeding, Sligro, Sjoddy, Paddy O’Ryan, Post-Plaza, Saray, Middelbare Hotelschool Friesland, D’Drive, het provinciehuis, LOF, het Nieuwe Stadsweeshuis, Koopmans Meel, Greydanus, Boomsma, Leeuwarden Studiestad en Huis aan Huis. Dank voor al jullie support!

Praktische informatie Groot Liwwadder Diner

Vanavond gaan we met z’n allen de tweede editie van het Groot Liwwadder Diner beleven.  Hier enkele belangrijke praktische zaken voor u als gast.

De inloop van het Groot Liwwadder Diner begint om 17.30.  De entree is aan de Druifstreek. U wordt door hostesses naar de goede rij voor uw ingang verwezen. Eenmaal op het festival terrein staat er een hapje en een drankje voor u en kunt u genieten van optredens van enkele muzikanten. Tegen 18.45 gaan we aan tafel. De tafels zijn geplaceerd. U krijgt een dag voor het diner een mail met daarin uitleg over de plek waar u zit. Lees dat goed door.

Komt u met de fiets? Parkeer hem dan in de fietsenstalling aan het Zaailand of in de Sint Jacobsstraat. Uw auto kunt u het beste parkeren in parkeergarage Zaailand of Hoeksterend. Voor de drankjes kunt u munten kopen (2 euro per stuk), maar u kunt alleen met pin betalen.

Uiteraard hebben we mooi weer besteld en zit u droog in de tent, maar we raden u aan een lekkere warme trui/vest of jasje mee te nemen.  We hebben er zin in! Tot donderdag 29 september.