Na steden als Groningen, Den Bosch, Amersfoort, Venlo en Ede is Leeuwarden in 2015 Hoofdstad van de Smaak. Een titel om trots op te zijn. Een jaar lang staan streekproducten in de spotlights. Maandelijks zijn er activiteiten waarbij aandacht is voor de deze producten. Friesland heeft ontzettend veel te bieden als het gaat om prachtige producten. En dat willen we dit jaar nog eens goed onder de aandacht brengen; bij de inwoners van Friesland zelf en bij de toeristen.
Friesland heeft de afgelopen maanden mooie culinaire prijzen binnengehaald. Zo ging de prijs voor Duurzaamste restaurant naar Het Ambacht in Heerenveen, won kok Willem Schaafsma van restaurant Eindeloos in Leeuwarden the Hill Billy Cooking Contest, een wedstrijd om met streekproducenten het lekkerste gerecht te maken. Held van de Smaak voor 2015 is Tjalke Stoelwinder, hij zet zich in voor vergeten boonsoorten en peulvruchten. En binnenkort kan er nog een prijs bijkomen. De talentvolle kok Jan Smink doet namens Nederland mee aan de internationale kookwedstrijd Bocuse d’Or.
Waar kan het Smaakjaar nu beter beginnen dan in het Natuurmuseum Fryslân; het museum dat iedere keer met verrassende exposities komt. Tijdens de voorjaarsvakantie (13 t/m 28 februari) wordt het Natuurmuseum Fryslân omgetoverd in een ‘smaakparadijs’. Bezoekers volgen een route langs de verschillende smaaksoorten, maken kennis met de smaak uit de weeshuistijd en met nieuwe smaken. Zet dus alvast in uw agenda!
Leeuwarden is Hoofdstad van de Smaak in 2015. Hier horen natuurlijk vele bijzondere activiteiten, evenementen en leuke acties bij.
Wil jij hiervan op de hoogte blijven? Volg Leeuwarden Hoofdstad van de Smaak dan ook op Facebook, Twitter, Pinterest, Tumblr en Youtube.
Houdt u van lekker en goed eten? Dan is het misschien goed alvast wat data in uw agenda te noteren. Want Hoofdstad van de Smaak heeft iedere maand iets bijzonders te bieden. In de voorjaarsvakantie in februari bent u van harte welkom in het Natuurmuseum Fryslân, op zondagmiddag 29 maart kunt u genieten van een heerlijk hapje en jazzmuziek tijdens Jazz & Taste en op de laatste zondag van april organiseert het Fries Museum een speciale smaakrondleiding met aansluitend een proeverij. En op Moederdag organiseren we de Memmedeipicknick! Houd onze evenementenkalender dan ook goed in de gaten. Zo hoeft u niets te missen.
Leeuwarden is trots op zijn smaakmakers. Zo zijn talentvolle kok Jan Smink, winnaar meest markante Horecaondernemer Willem Schaafsma, nationale Held van de Smaak Tjalke Stoelwinder en Friese wijnboerin Jantsje Hoogkamp gevraagd een bijdrage te leveren. Bekijk de Leeuwarden Hoofdstad van de Smaak facebookpagina voor introductievideo’s van deze smaakmakers en ontdek wat zij bijdragen aan Hoofdstad van de Smaak 2015!